Duhová paleta nabízí pohled na krásné scenérie i na smetiště

19. září 2019 11:00

Výstavu plnou různých námětů vytvořených různými technikami nabízí karlovarská školní galerie Duhová paleta. Pod názvem Od hyperrealismu po koncept představuje své práce nadějná devatenáctiletá gymnazistka Darya Bondareva.

Darya Bondareva

„Jelikož jsem umělkyně, která se ještě nenalezla v určitém uměleckém stylu, tak zkouším všechno různé. Najdete zde díla ve stylu impresionismu, surrealismu, dadaismu, hyperrealismu i konceptuální umění,“ vypočítává šířku svého záběru autorka. 

Návštěvníci tak mohou vidět na výstavě například jak realistický pohled na přístavní město, tak třeba dvojici abstraktních kreseb Den a Noc. Den symbolizuje velký labyrint, který je třeba překonat, noc pak měsíc a snivá růže.

Studentka svou tvorbou upozorňuje také na zhoršující se životní prostředí, a to instalací malé skládky, na jejímž vrcholu roste drobná květina a keramickým tučňákem s krvácejícími ranami. Kromě témat k zamyšlení výstava i řadu na pohled příjemných prácí. Patří k nim i dadaistické hlemýžďovité stvoření jménem Steeve.

Výstava Daryi Bondarevy nazvaná Od hyperrealismu po koncept bude k vidění v karlovarské školní galerii Duhová paleta do 3. října.

Galerie Duhová paleta slouží školám s výtvarným zaměřením. Střídají se tam výstavy prací základních škol, základních uměleckých škol, gymnázií, středních odborných škol a učilišť, studentů pedagogických fakult, učitelů výtarníků a výtvarníků profesionálů. 

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio