Dopravní podnik v Karlových Varech testuje první elektrobus

21. červen 2022 11:35

Karlovarský dopravní podnik (DPKV) testuje na svých linkách první elektrobus. Společnost vidí v elektrobusech určitou alternativu a doplnění vozového parku.

„Patříme mezi společnosti, které sledují a velmi úspěšně a rychle aplikují nejrůznější moderní trendy do svého provozu. Nyní přicházíme s testem elektrobusů, ve kterých spatřujeme určitou alternativu a doplnění našeho vozového parku,“ uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva DPKV Jiří Vaněček.

Elektrobus v Karlových Varech

Do ulic Karlových Varů nyní vyrazil elektrobus značky MAN, který má v ostrém provozu odpovědět na mnoho otázek. „Testujeme například, zda nový vůz dokáže jezdit celý den na jedno nabití. Je sice vybaven rekuperací a dochází k částečnému dobíjení baterií, ale každá linka má jinou délku, jinou četnost spojů a jiný profil,“ říká místopředseda představenstva Lukáš Siřínek s tím, že elektrobus jezdí každý den na jiné lince.

Cestující se tak s ním mohli svést už například na linkách 2, 5 a 16. Vedení DPKV plánuje v testovacích jízdách pokračovat a postupně zahájit přechod na elektromobilitu.

autor: nkr
Spustit audio