Dopravní podnik v Karlových Varech se stále potýká s nižším počtem cestujících

10. červen 2021 08:15

Do autobusů Městské hromadné dopravy v Karlových Varech se pomalu vrací cestující. Pořád je to ale menší počet než před pandemií. Některým obyvatelům vadí změna jízdních řádů, které platí od loňského jara, jiní se stále obávají možné nákazy.

„Dříve jsem jezdil hodně městskou hromadnou dopravou v Karlových Varech, ale teď se mi moc nechce, protože mi zrušili přípoj. Radši jezdím autem,“ uvedl pan Zdeněk, který před koronavirovou pandemií cestoval autobusem téměř denně. Vadí mu ale změny v jízdních řádech. Jiní cestující se naopak k využívání hromadné dopravy zase vrací.

„Vnímáme zvýšený zájem cestujících. V době restrikcí jsme přepravovali kolem 45 procent cestujících, které přepravujeme ve standardním režimu. Myslím, že pokud se vrátí turismus do Karlových Varů, nebudou opatření, věřím tomu, že se nám přeprava lidí zase zvýší,“ řekl Lukáš Siřínek, ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary (DPKV).

Zvýšení turismu by mohlo dopravnímu podniku pomoct srovnat ztráty za letošní půlrok. Zatím jsou 14 milionů korun. I přesto ale společnost nechystá třeba zdražování jízdného.

Spustit audio