Doprava, lázeňství a průmysl. Tím se na Sokolovsku bude zabývat předseda vlády Andrej Babiš

4. červen 2020 07:30

Na pracovní cestu dnes 4. června přijede do Karlovarského kraje předseda vlády Andrej Babiš z hnutí ANO. Navštívit by měl především Sokolovsko a Chebsko.

Předseda vlády Andrej Babiš z hnutí ANO bude v Sokolově jednat o možnosti pomoci těžařské společnosti Sokolovská uhelná. Ta kvůli poplatkům za takzvané emisní povolenky připravuje uzavření plynárenského provozu. Dočasné osvobození technologie od plateb za povolenky by v regionu pomohlo zachovat téměř tisícovku pracovních míst.

Těžařská firma zatím pozastavila podávání výpovědí a čeká na výsledek setkání s premiérem. Tříletý odklad plateb emisních povolenek za plynárenský provoz by pomohl zbývající části regionu ekonomicky stabilizovat. Pokud k dohodě nedojde, uzavře Sokolovská uhelná plynárenský provoz letos v červenci.

Premiér se také zúčastní slavnostního otevření obchvatu dříve nebezpečného úseku silnice Trstěnice – Drmoul. Nový obchvat by měl zvýšit bezpečnost v obou obcích. Denně tudy v minulosti projelo zhruba pět tisíc aut, a to především tranzitní dopravy. V posledních 20 letech obyvatelé několikrát protestovali proti řidičům, kteří nedodržovali předepsanou rychlost. Výstavbou nové silnice zanikne také nebezpečná zatáčka, kde se stalo několik smrtelných nehod.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio