Dokumentarista Petr Mikšíček vyhledává a představuje nejzajímavější místa Krušných hor

Turisticky nejzajímavější místa Krušných hor představí v novém cyklu svých pořadů, nazvaných Great Walks, dokumentarista a filmař Petr Mikšíček.

První z nich nabídne 17. ledna od 17:00 v nejdecké kinokavárně.

„Great Walks je jeden z dlouhodobějších projektů, které dělám, a které se stále rozvíjejí. Jsou to dvoudenní vandry po Krušných horách, při kterých chodíme na těžko s batohy a natáčecí technikou,“ popisuje Petr Mikšíček.

Skupiny objevují různá zajímavá místa a zákoutí v okolí horských měst a obcí. Spí venku, rozdělávají ohně: „Je to taková romantická turistika. Umožňuje mi to být alespoň dva dny v měsíci na cestě a užít si svobodu a krajinu,“ doplnil Mikšíček.

„Taháme s sebou veškerou techniku, kamerovou, zvukovou a drony. I proto ujdeme méně kilometrů, než klasičtí turisté. Vždycky nás doprovází někdo, kdo konkrétní oblast dobře zná. Natočili jsme pět nových dílů, jeden z nich například na Kraslicku. Poprvé je budeme prezentovat v Nejdku a pak i v dalších městech Karlovarského kraje,“ poznamenává Mikšíček.

Jaké z míst by Petr Mikšíček doporučil k zimnímu výšlapu?

„Pro výlet na sněžnicích je ideální vyjet autem na Klínovec, tam ho nechat zaparkované a strání dolů pak sejít k Meluzíně. Jsou tam skály s takovými celkem ostrými kameny. A je tam perfektní rozhled. Navečer, když zapadá sluníčko, je tam úplně fantasticky,“ pochvaluje si znalec Krušných hor.  

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio