Do základních uměleckých škol se po měsíci vrátili žáci. Výuka probíhá individuálně

26. listopad 2020 14:35

Kvůli opatření proti šíření koronaviru byly základní umělecké školy uzavřeny měsíc. Žáci i učitelé se od 25. listopadu mohou ale opět scházet. Musí mít roušky, k dispozici dezinfekce a nesmí chybět častější větrání. Ve třídě také může být jen jeden žák a učitel.

Rouška, dezinfekce a větrání – taková jsou hygienická opatření v základních uměleckých školách. Po měsíci se do nich opět vrátili žáci. Funguje ale jen část výuky. Ta individuální, kdy ve třídě smí být jen žák a učitel. Například sbory, orchestry nebo hudební nauky, zatím k dispozici nejsou.

„Učíme individuální hodiny, ale máme tady také orchestr, sbory a podobné kolektivní věci, které musí odpadat,“ uvedl Karel Šimandl, ředitel hudebního oboru Základní umělecké školy ve Šmeralově ulici a zároveň pedagog vyučující hru na hudební nástroje.

On sám se na možnost individuálního vyučování velmi těšil. „Distanční výuka je samozřejmě úplně jiná, ten zvuk je strašně zkreslený, zadrhává se i obraz někdy, takže nevím, jestli žák hraje správně, nebo jestli to tam rytmicky plete,“ řekl Šimandl.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio