Do základních škol se vrátili žáci prvních a druhých tříd, učit se můžou také děti v malotřídkách

19. listopad 2020 08:35

Netradiční rozvrh hodin i netradiční prostory pro výuku. Takový byl návrat žáků do Základní školy v Horní Blatné na Karlovarsku. Ti usedli do lavic po víc než měsíci, kdy se učili z domova.

Od poloviny října se děti v celé republice učily z domova. Uzavření škol bylo součástí vládních opatření proti šíření koronaviru. Ve středu 18. listopadu se ale do lavic mohli vrátit žáci prvních a druhých tříd a také děti z takzvaných malotřídek.

Právě tu mají i v Horní Blatné, kde navštěvuje malotřídní školu 6 dětí od první až po pátou třídu. „Budeme pokračovat v režimu, který jsme nastavili už před tím. To znamená, že v každé třídě a umývárně jsou dezinfekce na ruce. Žáci mají roušky po celou dobu výuky. Nově nastavené je větrání i v době výuky, což v současném počasí u nás bude docela oříšek. Nicméně se určitě radši přizpůsobíme, než abychom byli zavření doma,“ uvedla učitelka Zuzana Wöllnerová.

Škola v Horní Blatné upravila také rozvrh. „Výuka klasických naukových hodin bude probíhat od 9 do 12 hodin prezenčně, a to každý den pro všechny ročníky. Výuky, které jsou omezené, jsme pojali formou celoškolní hry, kdy žáci dostávají týdenní zadání úkolů, které vypracovávají samostatně doma,“ dodala Wöllnerová.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio