Do Základní školy v Kolové nastoupilo nejvíce žáků od jejího založení

1. září 2021 14:35

Základní škola v Kolové u Karlových Varů letos vstupuje do výjimečného školního roku. Počet nastupujících žáků je totiž nebývale vysoký. 

V České republice začal ve středu nový školní rok. Jeho úvod se na všech školách nesl zejména ve znamení testování žáků a studentů na covid-19. V základní škole v Kolové u Karlových Varů se testovalo také. Vesnická škola ale zároveň vstoupila do historicky výjimečného školního roku.

Všechny provedené testy byly negativní a školní rok tak mohl začít. Letos s rekordním počtem prvňáčků. Do čtyř tříd tam nastoupilo více než 80 žáků, což je nejvíc od postavení školního areálu před víc než 100 lety. „Bude to extra výzva. Na naší škole nikdy nebylo tolik prvňáčků. Na jednu třídu budeme dvě paní učitelky,“ řekla Bohumila Matuchová.

Krátký slavnostní program i první domácí úkol, tak si prvňáci v Kolové užili první školní den. Domácí úkol dostali také rodiče. Souvisí hlavně s plánováním letošního školního roku, jehož průběh se může rychle změnit.

„Předešlé dva roky nebyly úplně jednoduché. Snažíme se rodiče připravit na online komunikaci s námi. Chceme se připravit i na možnost toho, že by mohlo dojít k uzavření škol. Představovali jsme jim, jak bude fungovat distanční výuka,“ vysvětlila ředitelka školy Monika Somerová.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio