Do obnovy cestovního ruchu v Karlových Varech se zapojila kromě radnice i místní cestovní kancelář

28. květen 2020 08:30

Vrátit do Karlových Varů návštěvníky, a to nejen jako lázeňské hosty. O to teď po koronavirové pandemii usilují kromě radnice i Karlovarský kraj nebo soukromé cestovní kanceláře. Jedna z nich vytvořila projekt speciálně pro českou klientelu s názvem „Vary konečně jinak“.

„Tuhle vizi máme už dlouho. Je to už pět let zpátky, kdy jsme chtěli těm našem zahraničním klientům, na které jsme se specializovali, nabídnout ať si Vary užijí trochu jinak. Ať tady využijí lesů, které tady máme,“ uvedl Martin Špalek, spolumajitel karlovarské cestovní kanceláře, která v době koronavirové pandemie a zastavení mezinárodního cestovního ruchu připravovala projekt Vary konečně jinak. „Situace nám nahrála v tom, že tu vizi, kterou jsme se snažili zhmotnit, můžeme použít pro českou klientelu a dává nám to mnohem větší smysl,“ řekl Špalek.

Lázeňské město chce kancelář pro tuzemské návštěvníky ozvláštnit formou takzvaných zážitkových balíčků. Jednat se bude například o program pro sportovce, tanečníky, ale také o gastronomické zážitky.

Do obnovy cestovní ruchu a lázeňství bude kvůli dopadům koronavirové pandemie investovat i samotné město. Celkem na tento účel schválilo 50 milionů korun. „Od 1. června spouštíme velkou marketingovou kampaň, která by měla cílit na české návštěvníky. Snažíme se Čechům říct, že město Karlovy Vary není pouze o lázeňství, ale je to i město, kde zažijete spoustu zážitků. Proto se kampaň nese v duchu Karlovy Vary – město zážitků. Snažíme se nalákat rodiny s dětmi a my se jim o jejich ratolesti zdarma postaráme v rámci příměstských táborů,“ popsala primátorka Andrea Pfeffer-Ferklová z hnutí ANO.

Přilákat do regionu nové návštěvníky chce i vedení Karlovarského kraje. Od tohoto týdne proto krajská muzea a galerie nabízí vstup zdarma.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související