Do lázní se vrací další pacienti. Přijet můžou samoplátci po prodělaném koronavirovém onemocnění

3. květen 2021 13:35

Česká republika se dočkala další vlny rozvolnění. Do léčebných domů můžou od pondělí nastoupit i takzvaní samoplátci. Pouze ale ti, kteří prodělali covid-19 v posledních 90 dnech. Na situaci už reagovali například v Mariánských Lázních.

Podle vládních opatření mohli postcovidové léčení v lázeňských domech až dosud absolvovat pouze pacienti, za které pobyty hradily zdravotní pojišťovny. Současná etapa rozvolnění tak pomůže například v Mariánských Lázních, kde se na příjezd nových klientů připravují od minulého týdne

„Příprava je vždycky těžká, než se všichni nastartují. Všichni jsou ale profíci, všichni chceme dělat,“ uvedla Alena Labajová, hospodyně Centrálních lázní. Ty jsou druhým léčebným zařízením městské společnosti Ensana, které může otevřít. Hlavně díky klientům, kteří si postcovidovou léčbu hradí sami.

Zájem o léčbu je mezi samoplátci velký. „Hned první den přijede už 30 nových klientů a další den dalších 25 hostů,“ řekla provozní ředitelka lázeňského domu Věra Honzírková. Podle ní by ale restartu lázní pomohl příjezd i jiných pacientů a také návrat hostů z ciziny.

Více v reportáži:

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio