Dieta nebo budoucnost lidstva a záchrana života na Zemi?

10. leden 2019

To jsou jen některé otázky, které se objevují v souvislosti s veganstvím. Tedy způsobem stravy a používání výrobků, které nebyly zatíženy zásahem do života zvířat. Někdo považuje veganství za dietní moderní jídelníček, jiní za celkovou etickou filozofii, jak žít nerušeně v souladu s přírodou.

Je člověk od přírody všežravec anebo je veganství tou správnou stravovací i filozofickou cestou pro budoucnost? Jak vypadá běžný veganský jídelníček a jak třeba sváteční v období Vánoc a Silvestra? Jak se na veganství dívá nutriční terapeut a existují skupiny lidí, pro které veganství vyloženě není vhodné.

Odpovědi na tyto a další otázky hledal Pavel Halla v pořadu Co vás zajímá. Hosty byly PhDr. Tereza Vandrovcová, Ph.D., která maso nejí od roku 2002 a v roce 2011 se stala z etických důvodů vegankou a Monika Řežábková, nutriční terapeutka, která o sobě naopak říká, že je masožravec se vším všudy.

autor: Pavel Halla
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.