Dětský filmový festival Oty Hofmana bude letos nesoutěžní

25. září 2020 16:00

Letošní 52. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově se uskuteční oproti předchozím ročníkům v pozměněné koncepci. Kvůli epidemii koronaviru organizátoři zcela vypustili soutěžní část festivalu.

Letošní ročník se zaměří zejména na divadelní představení, besedy a semináře, které budou vysílané také online.

„Museli jsme zrušit soutěžní část. Nezískali jsme práva na to, abychom soutěžní filmy odvysílali jiným způsobem než promítáním v kině. Měli jsme na mysli třeba pustit je dětem na školách nebo přes internet, " řekl místostarosta Marek Poledníček. Filmy plánované na letošek tedy organizátoři uvedou až na příštím festivalu.  

"Cestujeme letem světem"

Téma letošního ročníku, který potrvá od soboty 10. října do pátku 16. října, zní "cestujeme letem světem". Festival nabídne i doprovodný program. Kromě koncertu na Mírovém náměstí přichystají organizátoři divadelní představení pro děti i dospělé, výstavy, únikové hry, besedy nebo semináře na téma mediální gramotnost, které se budou přednášet do škol v Ostrově a okolí.

Některé letošní akce se přenesou do virtuálního prostoru. Organizátoři chystají například online hru, ke které se hráči připojí prostřednictvím mobilní aplikace.

Podle místostarosty je možné, že vzhledem k vládním opatřením a epidemické situaci se i další program přesune na internet.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio