Desky, pásky, vzpomínky. Písničky, které provázely jeho život, představuje glosátor Václav Souček

8. červenec 2022

Novinář a glosátor Václav Souček, nedílná součást legendární hradecké kapely Lokálka vzpomíná na hudbu, která jej v životě nejvíc ovlivnila. (1. část) (repríza z roku 2019)

V roce 2005 získal Václav Souček novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky. Jde o cenu, která byla zřízena v roce 1995 u příležitosti 100. výročí narození českého novináře a publicisty Ferdinanda Peroutky. Vznikla v rámci Nadace Lidových novin a jejím smyslem je zvýšit prestiž práce novinářů a publicistů.

Václav Souček

Náš kolega, redaktor Českého rozhlasu Hradec Králové, legendární moderátor, glosátor a novinář, milovník vína, dlouholetý člen skupiny Lokálka, Václav Souček, zemřel v pondělí 25. dubna 2022 ve věku 81 let.

Reprízou pořadu z roku 2019 na tohoto výjimečného člověka s láskou vzpomínáme. 

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Zázraky

    Zemřel ing. František Čuba, iniciátor „slušovického zázraku“, tak proto především v dobrém; z ničeho vybudoval něco, z šedivého průměru zářivý nadprůměr.

  • Václav Souček: Jeden každý

    Co všechno znamenala zaplněná Letná? Jen varování, nebo předzvěst další dějinné události? Nesnese srovnání s listopadem 89, ale se zlou se potáže, kdo masovost podcení.

  • Václav Souček: Vosí rojení

    „Vosí rojení“ si pamatujeme z kreslených večerníčkovských eskapád Křemílka a Vochomůrky. Bylo přelíbezně namluvené, na rozdíl od bzukotu na naší aktuální politické scéně.