Den horníků v Sokolově nakonec bude. Doplní ho Barevný běh

19. červen 2020 12:00

Kvůli pandemii koronaviru to vypadalo, že Sokolov letos bude bez Dne horníků. Oslavy se nakonec uskuteční, a to 5. září. Sice bez tradičního hornického průvodu, ale jinak s pestrým programem doplněným o známý Barevný běh.

„Nejdříve se zdálo, že o Dni horníků vůbec nemůže uvažovat. Jenže situace související s koronavirem se stále vyvíjela a my jsme se snažili na tento stav reagovat a do poslední chvíle si nechat takříkajíc otevřená zadní vrátka. A teď už tedy vzhledem k vývoji padlo definitivní rozhodnutí, že do toho jdeme. Snažíme se tak vyhovět i přání mnoha obyvatel Sokolova, kteří po zachování Dne horníků volali,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Jan Picka.

Nakonec se oslavy konat tedy budou. Na náměstí Budovatelů bude celodenní program, kde se vystřídají různí hudebníci i tanečníci. Vystoupí například muzikanti ze ZUŠ Sokolov, Big Bandu Sokolov i taneční kroužky MDK Sokolov. Těšit se můžete také na kapely Birchtown, The Backwords, Turbo a Jelen.

Zámecký park ožije historickou hudbou, kejklíři, tanečnicemi a šermem. Představí se Středověká hudba Musica Vagantium a chybět nebude ani rytířské ležení. Sokolov také přivítá stovky běžců napříč všemi věkovými kategoriemi v záplavě práškových barev.

Kompletní program zatím město dokončuje.

autor: nkr | zdroj: Město Sokolov
Spustit audio