Dárci věnovali plzeňskému útulku pro zvířata rekordní částku

29. listopad 2022 21:25, aktualizováno

Útulek pro zvířata v nouzi v Plzni na Borských polích opět po roce otevřel sbírkovou pokladnu, do které přispívají Plzeňané a další návštěvníci. Letos lidé darovali do kasičky i na účet rekordních více než 330 tisíc korun.

Vybrané peníze útulek použije na úhradu veterinárních nákladů. Jak uvedl vedoucí Petr Kokoška, lidé mohou přispívat i nadále, a to na sbírkový účet, který najdou na webu utulekplzen.cz. Je také možné přinést věcné dary. V současnosti se nejvíce hodí deky a dále stelivo pro kočky, kapsičky pro koťátka nebo granule. „Naopak odmítáme velké matrace z postelí, které nám dárci občas nabízejí. Ty bohužel nevyužijeme, protože se nám nevejdou do kotců.“

Momentálně se útulek stará o 96 svěřenců – 47 psů a 49 koček, které čekají na nový domov. Dle Petra Kokošky je zájem o zvířata naštěstí velký, v letošním ruce bylo z útulku předáno do opatrování a následně darováno 52 pejsků, 181 koček a 29 jiných zvířat, jako jsou andulky, králíci nebo želvy.

V neděli 18. prosince pořádá plzeňský útulek vánoční zpívání u stromečku, a to od 10:30 do 11:30. Můžete si přijít poslechnout koledy i písně o zvířatech, a pokud budete chtít, lze při té příležitosti přinést nějaký dárek, například už výše zmiňované granule nebo stelivo. Případně je možné přímo v útulku přispět do pokladničky.

autoři: Jakub Kabourek , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio