Další lyžařské areály v Krušných horách se otevírají návštěvníkům

20. prosinec 2018 14:00

V Karlovarském kraji zahájily provoz další skiareály. Od čtvrtečního rána lyžuje v areálu na Bublavě a jedna sjezdovka je v provozu už také na Plešivci. 

Dostatek sněhu, upravené sjezdovky a připravené lanovky. V Krušných horách zahájili provoz hned několik lyžařských areálů. Umožnilo to počasí v uplynulém týdnu, kdy teploty klesaly pod nulu.

První sjezdovku ve čtvrtek 20. prosince otevřel návštěvníkům Skiareál Plešivec. Ten je známý tím, že jednotlivé tratě jsou pojmenované ženskými jmény. První zpřístupnil sjezdovku se jménem Renata, která je dlouhá téměř půl kilometru a leží na ní částečně technický a částečně přírodní sníh. V provozu pak bude i lanovka Abertamy.

Skiareál Klínovec pokračuje se zasněžováním dalších sjezdovek, aktuálně mohou lyžaři jezdit asi na pěti kilometrech. Otevřená je sjezdovka Dámská, Pařezovka, Přemostěná a některé lyžařské cesty. Obsluhují je lanovky Dámská a CineStar Express. Areál je otevřený denně od 9 do 16 hodin.

Podle meteorologů by se mělo začít oteplovat, i přes to areály budou v provozu

Lyžařskou sezonu zahájil i areál v Bublavě u Kraslic, který se musel v loňské sezoně vyrovnat s následky vichřice Herwart. Kromě toho se tady letos provozovatelé sjezdovek potýkali s nedostatkem vody pro umělé zasněžování.

Denně je v provozu také skiareál Novako na Božím Daru. Od středy se lyžuje i na vrchu Háj v Aši. Další střediska se na začátek sezony připravují.

V pátek 21. prosince by se mělo poprvé lyžovat v areálu Skipot v Potůčkách nebo v Perninku. Příští týden plánuje otevření skiareál Mariánky ve Slavkovském lese.

Na zmiňovaném Plešivci v sobotu 22. prosince začíná takzvané večerní lyžování, kdy budou lanovky i sjezdovky návštěvníkům k dispozici vždy od osmnácté hodiny. A to až do 6. ledna. Výjimkou je pouze Štědrý večer, kdy bude areál uzavřený.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio