Dálnice D6 u Kynšperka byla po nehodě tří aut několik hodin uzavřená

3. prosinec 2019 09:15

Dálnice D6 u Kynšperka nad Ohří byla ve směru z Chebu na Karlovy Vary po nehodě tří aut od ranních hodin uzavřená. Provoz byl na místě obnoven po 12. hodině.

Dva lidé byli při nehodě lehce zraněni. Policie dopoledne dopravu odkláněla na souběžnou silnici 606. Podle předběžných zjištění policie zřejmě řidiči nepřizpůsobili jízdu stavu vozovky. Silnice na dálničním mostě byla totiž ráno kluzká, řekla policejní mluvčí Eva Valtová.

Nehody se staly postupně před 8. hodinou ranní na úrovni věznice Kolová. Jedno z vozidel narazilo i do hasičského auta, které se snažilo při nehodě pomoci, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

„U nehody jednoho osobního auta zastavili hasiči z drážní jednotky Cheb, kteří zrovna projížděli kolem. Hasiči stihli postavit auto se zapnutými majáky před havarovaný vůz a umístit na silnici výstražný trojúhelník, poté zezadu přijelo další osobní auto, které do hasičského vozidla narazilo,“ popsal Kasal. Přivolaní hasiči ze tří jednotek zajistili místo nehody, provedli protipožární zabezpečení a zlikvidovali větší únik provozních kapalin.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio