Cyklostezku na Waldsassen dokončí Cheb v příštím roce

Město Cheb dokončí cyklostezku po bývalé železniční trati do německého města Waldsassen v příštím roce. Letos se podařilo dokončit stavbu tunelu, kterým cyklostezka povede v místě, kde se dosud potkávala se silnicí. Na zbývající práce musí město najít nového dodavatele, řekl novinářům místostarosta Chebu Miroslav Plevný.

„Jednak zbývá dokončit stavbu, která se netýká cyklostezky, tedy přeložku silnice, kvůli které se ten tunel vlastně dělal. Díky tomu se zbavíme nebezpečného křížení komunikace s cyklostezkou v místě, kterému se říká U Kočího,“ popsal Plevný.

Zatímco přeložka bude finančně nákladná a podle odhadů by mohla stát asi 15 milionů korun, zatím nedokončený povrch úseku cyklostezky by měl vyjít levněji, protože není potřeba budovat podkladové vrstvy. Vede totiž po bývalé železnici.

Přemostění cyklostezky, která povede tunelem pod silnicí, přišlo asi na 17 milionů korun. Stavět se začalo na podzim loňského roku.

První úsek cyklostezky po bývalé železniční trati ze Slapan k česko-německé hranici byl vybudován v rámci příprav první přeshraniční krajinné výstavy v roce 2006. O tři roky později byla díky evropské dotaci dobudována další tříkilometrová část ze Slapan ke křižovatce se silnicí z Hájů do Podhradu.

zdroj: ČTK
Spustit audio