Čtvrtý plzeňský obvod chystá velké investice. Blíží se rekonstrukce Červenohrádecké ulice

21. leden 2022 16:18, aktualizováno

Letošní rok bude ve čtvrtém plzeňském obvodu mimořádný. V rozpočtu je na stavební investiční akce připraveno přes 26 milionů korun, což je zhruba dvaapůlkrát více než v předchozích letech.

Čtvrtý plzeňský obvod už má schválený rozpočet na letošní rok. Na investiční akce je v něm připraveno přes 26 milionů korun. Doubravecká radnice bude pokračovat v už zahájených projektech a připravuje řadu nových. „Tento rok je opravdu rekordní, jako největší akci bych jmenoval rekonstrukci prostor před 22. základní školou. Opravy se vyšplhají přes 10 milionů a budou zahrnovat nová parkovací místa, obnovu kontejnerových stání a další úpravy veřejného prostoru," potvrdil starosta obvodu Tomáš Soukup.

Pokračují také přípravy dlouho očekávané stavby lávky přes Rokycanskou třídu. „Stavba dostala na konci minulého roku územní rozhodnutí, na to navazuje projektová dokumentace ke stavebnímu povolení,“ řekl starosta.

Blíží se také zahájení rekonstrukce Červenohrádecké ulice. I když se jedná o akci kraje a města, obvod se na ní bude také podílet. „To je velká investice, připravuje se už dvacet let a předcházely jí výkupy pozemků. Nyní už je hotová projektová dokumentace a čekáme, až Správa a údržba silnic Plzeňského kraje vysoutěží zhotovitele. Pak budeme včas informovat občany o zahájení jednotlivých etap, protože to budou práce na několik let,“ doplnil Soukup.

autoři: Veronika Krátká , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio