Císařské lázně se dočkají oprav vnitřního vybavení. Kraj připravuje další část rekonstrukce

22. prosinec 2021 10:45

Nákup nového zařízení a opravu historických vnitřních částí teď připravuje Karlovarský kraj. Restaurování se týká například zrcadel a skel nebo truhlářských a kamenických prvků.

Jde o další část oprav, které se v kulturní památce postupně dokončují. Restaurování vnitřních prvků bylo sice součástí smlouvy s dodavatelem oprav, musel je ale kraj odsouhlasit. Za vše hejtmanství zaplatí asi 23 miliónů korun. Příprava prací má být hotová do poloviny příštího roku.

Dalším krokem, který kraj připravuje, je nákup nového vybavení. To by mělo vycházet z plánů na využití historické budovy, ve které by měl najít zázemí Karlovarský symfonický orchestr, a vzniknou zde muzejní expozice.

„Vracíme Císařské lázně do té nejbližší možné podoby s ohledem na to, jak budou využívány do budoucna. Je potřeba je vybavit na ten provoz, to bude úloha pro vedení naší příspěvkové organizace společně s architekty, vytvořit návrh vhodného nábytku pro doplnění lázní tak aby tam mohla fungovat šatna, pokladna, kavárna nebo popřípadě nájemci,“ potvrdil krajský radní Patrik Pizinger z hnutí Místní.

Spustit audio