Chystá se další ročník Čištění řeky Ohře! Zapojit se může každý

Udělejte něco pro přírodu, zapojte se do šestého ročníku Čištění řeky Ohře. Akci 17. dubna pořádají místní akční skupiny Karlovarského kraje. Jejich cílem je vyčistit koryto i břehy Ohře a jejích přítoků.

Dobrovolníci se mohou připojit, a pomoci tak s úklidem od Chebu až po Klášterec nad Ohří a dále na řece Teplá a dalších přítocích Ohře. V loňském roce se do akce zapojilo zhruba 1.200 dobrovolníků, kteří nasbírali přibližně 3 tuny odpadu.

Jako poděkování za účast dostane každý dobrovolník i letos tričko s propagací akce. Chcete se také zapojit? Vyberte si úsek, který vám nejvíce vyhovuje, vše potřebné pak vyřešíte s kontaktní osobou.

Cheb – Kynšperk nad Ohří

  • Ing. Lucie Dudová, dudova@mas21.cz, 703 472 060

Kynšperk nad Ohří – Karlovy Vary (Chebský most)

  • Mgr. Anna Maria Schröcková, schrockova@mas-sokolovsko.eu, 731 565 046, pro přihlášení využijte registrační formulář, dostupný zde.
  • POZOR: Na úseku od Kynšperku nad Ohří po Karlovy Vary se můžete individuálně zapojit dle Vašich možností od pátku 16. 4. do neděle 18. 4. (balíčky se svačinou, tričkem a hygienickými pomůckami dostane v předstihu dle domluvy). 

Karlovy Vary – Klášterec nad Ohří

  • Zdenka Antonyová, antonyova@mas-krusnehory.cz, 608 734 854
  • POZOR: Den čištění lze změnit po domluvě s organizátorem.

Teplá

  • Mgr. Martina Turková, soslpov@seznam.cz, 720 293 803

Svou účastí na akci potvrzuje každý svou zodpovědnost za dodržení nařízení vlády, která budou platná v daný den ve vazbě na probíhající situaci s covid-19. Jedná se především o dodržování vzdáleností mezi sebou, nošení ochrany dýchacích cest apod.

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , MAS Sokolovsko o.p.s.
Spustit audio