Chodovské technické služby rozšíří areál. Zaměstnanci budou mít lepší zázemí

20. červen 2018 11:45

Městská společnost Chodovské technicko-ekologické služby (CHOTES) významně rozšíří svůj stávající areál. V těsné blízkosti koupí rozlehlý objekt s pozemky.

„Jde o dlouhodobý záměr, vyřeší se tím mimo jiné skladovací prostory a společnost bude mít nové a důstojné sociální zázemí pro zaměstnance,“ uvedl starosta Patrik Pizinger s tím, že jedna z variant rozšíření počítala s výstavbou zcela nové budovy.

Akce by ale přišla na zhruba 30 milionů korun a tento plán tak nakonec padl. Dohodnutá cena je ve výši 16,5 milionu korun, společnost si bude na nákup brát úvěr. Ručitelský závazek už schválili zastupitelé města.

CHOTES nyní zvažuje, že objekt, kde sídlí vedení a správa firmy, v budoucnu pronajme. Získaný nájem by pak společnosti pomohl se splácením úvěru.

Chodovské technicko-ekologické služby vznikly na sklonku roku 2000 jako nástupce příspěvkové organizace Technické služby Chodov. K 1. lednu 2001 převzala všechny závazky příspěvkové organizace a navázala tak na její úspěšný rozvoj v oblasti komunálních služeb. Zejména odvozu komunálního a tříděného odpadu, provozu veřejného osvětlení a údržbě a čištění komunikací.

K dispozici má dostatečné množství speciálních vozidel a techniky k plnění svých každodenních povinností.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio