Chodov si letos připomene tři výročí. Ocení při nich významné osobnosti

21. leden 2019 12:00

Město si letos v závěru září připomene 825. výročí první písemné zmínky o obci, 145 let od založení sboru dobrovolných hasičů a 125. výročí povýšení Chodova na město.

V rámci těchto oslav chce vedení města udělit celkem tři stupně ocenění. Jedná se o Listinu města Chodova, Městskou pečeť a Čestné občanství. Získat by je měli lidé, kteří se výrazným způsobem zapsali do života Chodova.

Radnice osloví spolky, sdružení, organizace, podniky, ale i obyvatele, aby s letošními nominacemi pomohla. Drobných změn doznala i kritéria nominací. Novinkou je například možnost navrhnout k ocenění spolek, organizaci či právnickou osobu.

Město nechalo k oslavám vytvořit příležitostné logo, které bude k vidění na upomínkových předmětech a některých tiskovinách po celý rok 2019.

Na oslavách už od počátku roku pracuje několik organizačních týmů. Program se bude odehrávat na dvou pódiích. Městem projede slavnostní průvod, sládek uvaří várku speciálního chodovského piva a všechny záchranářské složky předvedou ukázku techniky a své práce. Hlavní hvězdou hudební části bude legendární Olympic. 

autor: nkr | zdroj: Město Chodov
Spustit audio