Chodov na Sokolovsku hledá bydlení pro lidi z vyhořelého domu

18. leden 2021 11:10

Chodov na Sokolovsku řeší, kam půjdou lidé z domu, kterému v neděli shořela střecha. Bydlí zatím v tělocvičně základní školy. Ubytovaných je tady 20 lidí. Jak potvrdil starosta Patrik Pizinger z hnutí Místní, vše dostal na starosti sociální odbor, který bude s evakuovanými jednat.

V Chodově na Sokolovsku hasiči v neděli 18. ledna zasahovali u požáru obytného domu poblíž nádraží. Objekt musely opustit desítky lidí, pro které hasiči zajistili s ohledem na mrazivé počasí evakuační autobus. Hasiči na místě zasahovali celou noc, dohašovali a hledali případná další ohniska požáru, který zasáhl část střechy.

„Teď je zásadní otázka co dál. Děvčata z našeho odboru sociálních věcí si vzala na starost jednotlivé rodiny a budeme řešit jejich situaci, protože u několika rodin je zřejmé, že se nemají kam vrátit. S nimi teď budeme pracovat v naší klasické sociální práci. Jsou tam i rodiny s dětmi, tak aby z nich nebyli bezdomovci,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Město pro většinu z evakuovaných zajistilo nouzové ubytování v tělocvičně místní základní školy. „Ti lidé samozřejmě mohou zůstat v evakuačním centru. Určitě to ale není na to, aby tam byli několik týdnů. Je to, aby zvládli několik dnů, protože jsou tam rodiny s malými dětmi,“ dodal Pizinger.

Chodov bude podle něj také jednat s majitelem o tom, jestli se dům pokusí opravit, aby se aspoň některé rodiny mohly do bytů vrátit.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio