Chodov dá příští rok na investice rekordních 70 milionů korun

20. listopad 2019 12:30

Chodov plánuje na příští rok investice za 70 milionů korun, oproti letošnímu roku je to téměř dvojnásobek. Město chce například přestavit školu. Investice budou podle všeho největší za poslední léta.

„Příští rok bude pro nás rekordním, takže zapojíme přibližně 280 milionů do celkového rozpočtu Chodova, který je v tuto chvíli připraven jako vyrovnaný. Budeme pokračovat v opravách našeho běžného majetku, to je v řádech milionů, které dáme do oprav chodníků, veřejného osvětlení a silnic,“ řekl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Největší investiční akcí Chodova na příští rok bude přestavba školy v ulici Dukelských hrdinů pro potřeby základní umělecké školy. Rekonstrukce by měla stát 48,5 milionu korun bez DPH, ale v případě potřeby má město připravený a zastupitelstvem schválený úvěr 35 milionu korun. Práce podle Pizingera začnou příští rok a s dokončením se počítá o rok později.

Chodov se chce zaměřit také na investice do revitalizace sídliště v Tovární ulici za 15 milionů a také na výstavbu parkoviště ve Smetanově ulici za 3,5 milionu korun. Radnice chce zahájit ve Vančurově ulici rozsáhlé investice za osm milionů korun na řešení odvodu dešťových vod v zahrádkářské kolonii, kde je problém s nedostatkem vody.

Rozpočet Chodova na Sokolovsku, ve kterém žije asi 13 tisíc obyvatel, se bude definitivně schvalovat na prosincovém zasedání zastupitelstva. Pokud zastupitelé rozpočet schválí, bude o 32 milionů vyšší než v letošním roce.

zdroj: ČTK
Spustit audio