Chebským technickým službám chybí kvůli koronaviru zaměstnanci, hlavně řidiči nákladních aut

14. leden 2021 10:05

Častější služby a více práce - tak to vypadá na technických službách v Chebu. Kvůli korornaviru mají málo zaměstnanců. Chybí hlavně řidiči nákladních aut.

Zatím vedení podniku služby zajistilo, v dalších dnech ale může být problém. Jak potvrdil jednatel společnosti Ilja Mlátilík, takoví pracovníci jdou těžko nahradit: „Problém u těchto nákladních svozových aut je řidič. Řidiče s profesním řidičským průkazem můžete těžko nahradit.“

Za volant jsou proto připraveni usednout i vedoucí nebo přímo jednatel společnosti. „Když na to přijde, tak je tady několik lidí z managementu, kteří ten řidičský průkaz na velké auto mají. Když bude průšvih, tak si sedneme do auta prostě, tak to je,“ dodal Mlátilík. Podle něj mají Chebské technické služby v tuto chvíli k dispozici pouze dva řidiče, posádky tak vykonávají směny navíc.

Řešení hledá také radnice. Situaci proto řeší s krajským i ústředním krizovým štábem. Podle vedení radnice by v případě nouze mohli pomoci například vojáci nebo hasiči. Není to ale jediný problém ve městě, radnice uzavřela pro nedostatek zaměstnanců některé agendy a omezila provoz mateřských školek.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio