Chebské dvorky letos poprvé pod střechou! Nabídnou ohlédnutí za předchozími ročníky a spojí umělce

5. červen 2023

Už tento víkend se uskuteční Chebské dvorky POD STŘECHOU.  Pro všechny příznivce umění nabízí zajímavý program, v prostorách galerie a spojí umělce napříč žánry.

Akce Chebské dvorky POD STŘECHOU představuje ohlédnutí za dvaceti ročníky Chebských dvorků a zároveň přináší nový formát. Téměř všechny body programu se uskuteční v prostorách Galerie 4, a to včetně stejnojmenné výstavy několika desítek výtvarníků a fotografů, kteří se v letech 2003-2022 účastnili festivalu Chebské dvorky.

V pátek 9. června se uskuteční vernisáž kolektivní výstavy Chebské dvorky POD STŘECHOU. Během vernisáže vystoupí hudebnice Bára Zmeková s akordeonistou Michalem Mihokem. Formou komentované prohlídky seznámí návštěvníky Klubu G4 se svojí tvorbou fotograf Martin Vraštil na výstavě Se hledání. Páteční program zakončí Lenka Dusilová hudebním projektem Sólo Acoustic.

Sobotní program nabídne módní přehlídku z dílny studentů a studentek SUPŠKS Karlovy Vary, komentovanou projekci dokumentaristy, fotografa Bohdana Holomíčka. V odpoledních hodinách nabídne program procházku městem s předním popularizátorem architektury Adamem Gebrianem a komentovanou prohlídku výstavy POD STŘECHOU.

Pro děti a mládež je v programu zařazeno divadelní představení a výtvarný workshop značky Anička a letadýlko. Každý den, v pátek a v sobotu, bude návštěvníky vítat bubenická pouliční show Ference Trisky.

Některé pořady mají omezenou kapacitu, proto organizátoři doporučují rezervaci vstupenek přes email galerie4@galerie4.cz nebo osobně na recepci do 7. června.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.