Chebské divadlo zve na premiéru, nabídne Můj romantický příběh

14. leden 2022 10:55

Hořkou komedii skotského dramatika D.C. Jacksona o svízelném hledání té pravé a toho pravého mezi dnešními třicátníky uvede v pátek v premiéře Západočeské divadlo v Chebu. 

„Obě hlavní postavy, Amy a Tom, vyprávějí ze své perspektivy ten svůj romantický příběh. Takže první a druhé dějství mají identickou časovou linii. Každý vlastně tytéž situace vypráví a částečně přehrává tak, jak to vidí on. Takže je tam docela zábavná ta mužská a ženská perspektiva,“ poznamenal režisér Zdeněk Bartoš.

V hlavních rolích se představí Magdaléna Hniličková a Jan Hanny Firla, spolu s nimi uvidí diváci Pavlu Janiššovou, Pavel Richta a další Stephanie Van Vleet. Amy i Tom své životní situace a momentky komentují často drsně, sebeironicky i trochu cynicky, zároveň se ale navenek chtějí chovat korektně. 

I romantik si ve hře najde své

„Tuto “neromantickou komedii” ocení nejen vrstevníci hlavních hrdinů, tedy single třicátníci, ale asi každý milovník takzvaného ostrovního humoru i televizních sitcomů,“ předpokládá dramaturgyně inscenace Kristýna Čepková s tím, že i když název hry je ironický.

„Na této hře mě moc baví ostrý humor, překvapivé rozuzlení některých situací a také to, že přes veškerou ironii a vtip je to hra velmi lidská. Je znát, že autor ji psal s velkým pochopením pro lidské slabosti i milostné karamboly,” dodala.

Režisér Zdeněk Bartoš naopak pro média uvedl: „S tím označením neromantická komedie úplně nesouhlasím. Jistě, spoustu romantických klišé obrací vzhůru nohama nebo si z nich dělá sarkastickou legraci, ale za tím vším je cítit obrovská touha. Touha po velké lásce bez výhrad, touha po romantice, touha po spřízněné duši. Navíc autor nechává otevřený konec. Dřív jsem otevřené konce nesnášel, s postupem věku je mám čím dál radši: můžu si vybrat a rozuzlení domyslet podle svého.“

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio