Cheb zvažuje výstavbu zcela nového bazénu. Ten současný je ve velmi špatném stavu

28. květen 2019 12:00

Na stropě chebského bazénu se objevila bezpečnostní síť. Ta zatím slouží jako preventivní řešení proti havárii stropu. Vedení Chebu ale musí začít řešit špatný stav objektu, ve kterém bazén sídlí.

Město se několik let rozhodovalo mezi opravami stávajícího komplexu nebo výstavbou nového objektu. Podle starosty Antonína Jalovce hledají v současnosti vhodné místo pro vybudování nového bazénu. Radnice se tedy definitivně rozhodla pro nový objekt. Náklady na rekonstrukci stávajícího sportovního areálu by byly podle odhadů vedení města příliš vysoké.

Míst, kde by mohl vzniknout bazén včetně veškerého zázemí a přilehlých parkovacích ploch, je podle vedení města málo. Radnice zatím uvažuje o využití pozemku vedle stadionu Lokomotivy. Ten by byl podle starosty vhodným místem pro vybudování bazénu.

Město navíc zvažuje i další variantu, a to společnou výstavbu bazénu a zimního stadionu, který se v posledních letech také potýká se špatným stavem budovy. Vedení města muselo často řešit zatékání spodní vody. Zimní stadion totiž stojí na nevhodném podloží. Společný projekt by měl přinést energetické výhody pro obě sportovně-rekreační zařízení, byl by ale rozhodně nákladnější než výstavba nového bazénu, a to je v současnosti prioritou, stav objektu se totiž neustále zhoršuje. Minulý týden muselo město pod stropem bazénu preventivně natáhnout bezpečnostní síť, protože hrozilo propadnutí starých podhledových desek.

V předchozích letech se na chebské radnici objevily plány na nové městské lázně s bazénem, které měly stát na místě bývalého pivovaru, nebo plán na stavbu venkovního koupaliště vedle atletické dráhy na levém břehu Ohře. Podle současného vedení jsou ale oba tyto záměry nesmyslné, protože oba počítají se stavbou na nevhodném území.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio