Cheb se vrátí k vyhlášce zakazující hazard v centru města

27. listopad 2018 14:30

Cheb se vrátí k vyhlášce, která zcela zakáže hazard ve městě s výjimkou lokality Svatý Kříž. Zruší tak jinou vyhlášku, kterou v září přijalo bývalé vedení města a která umožnila provoz kasin v centru města. 

Novou vyhlášku by měli zastupitelé schválit na prosincovém jednání, řekl ČTK starosta Chebu Antonín Jalovec.

„Občané nás o to mnohokrát žádali, abychom současný stav, kdy může dojít k prodloužení činnosti kasin v centru města, ukončili. Proto jsme už na ustavujícím zastupitelstvu přijali deklaraci pravidel pro tvorbu nové vyhlášky, kde jsme znovu zdůraznili, že naším výsledným cílem je přemístit veškerý hazard na Svatý Kříž,“ uvedl Jalovec.

Podobná vyhláška v Chebu už platila před rokem, tehdy ji prosadilo vedení města, v jehož čele byl právě Jalovec. Jenže krátce na to přišel o funkci, když z koalice odešlo ANO. Krátce před letošními říjnovými volbami pak koalice ANO, ODS a ČSSD prosadila znění vyhlášky, které umožňovalo další provoz kasin. Tehdejší koalice to zdůvodnila snahou zabrátit případným soudním sporům s provozovateli kasin.

V současné době je v Chebu v provozu už jen jedno kasino, v obchodním komplexu Dragoun. Všechny ostatní herny v centru města už zanikly nebo se přesunuly na Svatý Kříž. Z hazardu má Cheb příjem okolo 30 milionů ročně, tato částka výrazně neklesá ani přes pokles počtu heren ve městě.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio