Cheb chce získat dotaci na lávku přes nádraží, vybral už variantu

21. srpen 2018 09:15

Město Cheb chce získat dotaci na stavbu nové lávky přes nádraží. Vybraná je už taková varianta, která nevadí správci železnice. Bez dotace ale město do investice za asi 100 milionů korun nepůjde.

„My jsme měli k dispozici variantní řešení, které jsme projednávali s drahami," uvedl místostarosta Michal Pospíšil. Z jednání podle něj vyplynulo, že přípustná je závěsná konstrukce, aby žádné pilíře nezasahovaly do kolejiště. Projekt by měl být hotov do konce roku, aby město stihlo termín pro podání žádosti o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Lávka přes chebské nádraží byla letos odstraněna, protože byla v havarijním stavu. Přes první odhady, že by jen odstranění lávky mohlo stát desítky milionů korun, nakonec město zaplatilo jen asi 4,3 milionu korun, přičemž milion korun získalo zpět za prodané železo z lávky.

Lávka byla ale hlavní spojnicí pro pěší zejména ze Švédského vrchu. Lidé z této čtvrti tak nyní musí obcházet nádraží podél trati. Město jim alespoň upraví cestu, aby byla bezpečnější a pohodlnější.

Nová lávka, která by znovu spojila Švédský vrch s centrem města, bude stát hodně peněz. Už jen samotný projekt vyjde na asi dva miliony korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio