Cestující v karlovarské MHD ušetří při placení mobilem

24. leden 2018

Cestující v městské hromadné dopravě v Karlových Varech ušetří pět korun z každé jízdenky, pokud při placení využijí mobilní aplikaci Moje DPKV a digitální peněženku Masterpass. K zakoupení jsou základní a zlevněné jednorázové jízdenky, 24hodinová jízdenka a sedmidenní jízdenka.

Akci na podporu zviditelnění výhod mobilního placení připravil Dopravní podnik Karlovy Vary a společnost Mastercard, která právě výše uvedenou slevu z každé jízdenky hradí za cestující. Mobilní aplikaci Moje DPKV je možné stáhnout zdarma pro mobilní telefony se systémem Android a iOS.

„Jsem rád, že se podařilo pro naše cestující připravit a uvést do života další inovaci, a to jednoduchý a moderní způsob odbavení prostřednictvím mobilní aplikace,“ uvedl ředitel Dopravního podniku Lukáš Siřínek.

Čtěte také

„Dalším krokem bude umožnění platby prostřednictvím mobilní aplikace na parkovacích automatech a parkovištích. Současně pracujeme i na tom, aby koncem letošního roku bylo možné si prostřednictvím této aplikace zakoupit dlouhodobé časové jízdné, jako například roční kupon,“ dodal Siřínek.

Karlovarský dopravní podnik urazil v oblasti zavádění inovací a novinek v posledních dvou letech obrovský kus cesty. „Zavedli jsme nový odbavovací systém cestujících v MHD prostřednictvím platebních karet, nainstalovali jsme do vozů bezplatnou WIFI, zavedli jsme inteligentní vyhledávání jízdních spojů na našem webu, připravili jsme možnost úhrady parkovného platební kartou a mnoho dalších novinek připravujeme pro letošní rok,“ uvedl Lukáš Siřínek.

Vedle těchto novinek připravuje Dopravní podnik Karlovy Vary v únoru letošního roku i spuštění elektronické peněženky na Karlovarské kartě.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio