Český rozhlas Karlovy Vary i v roce 2021 odvysílal stovky rozhovorů. Připomeňte si některé z nich!

30. prosinec 2021

Také letos Český rozhlas Karlovy Vary odvysílal stovky rozhovorů. Alespoň některé hosty, kteří prošli naším karlovarským studiem, si připomeneme.

Jednou z osobností západních Čech, které do karlovarského rozhlasu zavítaly, byl například Emil Hruška, chebský spisovatel a historik. Píše publikace, ve kterých se často objevuje téma česko-německého pohraničí. Jeho zatím poslední kniha Henlein: Vůdce sudetských Němců přináší dosud nezveřejněné fotografie, ale i celou řadu nových poznatků.

Dalším hostem byl i Ondřej Koráb, velká naděje české gastronomie s praxí u mnoha významných zahraničních michelinských kuchařů. Dnes je šéfkuchařem Grandhotelu Pupp.

Nový cestopisný pořad Českem nejen za sportem v našem vysílání letos představil outdoorový kameraman, milovník adrenalinových sportů a vášnivý cestovatel Martin Vrbický.

Další z našich letošních hostů byl Petr Rojík, který se už od mládí zajímal o geologii a tento obor také vystudoval. Je autorem několika knih, zabývá se také průvodcovskou i badatelskou činností. V květnovém rozhovoru s ním nás zajímalo, proč zvolil zrovna geologii, čím je Karlovarský kraj zajímavý z pohledu geologa.

Vyzpovídali jsme také novou ředitelkou karlovarských symfoniků Michaelou Káčerkovou, Michala Urbana, ředitele společnosti Montanregion Krušné hory – Erzgebirge, tenistku Markétu Vondroušovou, herce Václava Knopa, hokejistu Jakuba Fleka a spoustu dalších.

Poslechněte si sestřih vybraných rozhovorů!

autoři: Radim Jehlík , nkr
Spustit audio

Související