Českolipská nemocnice dokončila obnovu chirurgického oddělení

25. červen 2020 17:37

Jde o další z řady postupných oprav téměř čtyřicet let staré budovy. Nové je vybavení pokojů a také sociální zařízení. Na opraveném oddělení natáčel náš redaktor.

Čtěte také

Při rekonstrukci lůžkové chirurgie byla sestěhována oddělení z původních dvou pater na jedno, aby měl personál snazší práci. „Cílem této akce bylo logisticky přiblížit oddělení operačním sálům a zároveň nabídnout pacientům co nejvyšší komfort při návštěvě nemocnice," řekl České tiskové kanceláři generální ředitel českolipské nemocnice Pavel Marek. 8 miliony korun přispěl na projekt Liberecký kraj, 900 000 korun přidala Česká Lípa, více než půl milionu Nový Bor, Doksy, Horní Libchava a také obec Okna.

Chirurgické oddělení Nemocnice s poliklinikou v České Lípě je teď jen v jedno patře

Podle ředitele Marka nejde aktuálně o jedinou investiční akci nemocnice, mimo jiné pokračují v zateplování budovy. Liberecký kraj v roce 2016 podepsal s nemocnicí pětiletou smlouvu, která zařízení zajistila každoročně 30 milionů na plánované investice. „Dalšími zhruba 40 miliony jsme podpořili další investice, které tady byly potřeba," řekl hejtman Martin Půta ze Starostů pro Liberecký kraj.

Na slavnostním otevření nového oddělení byli kromě ředitele nemocnice Pavla Marka (vlevo) také hejtman Martin Půta (druhý zprava) a jeho náměstek pro zdravotnictví Přemysl Sobotka (třetí zprava)

23. června krajští zastupitelé schválili novou smlouvu, která od roku 2022 po dobu osmi let zajistí českolipské nemocnici každoročně 40 milionů na investice. Nemocnice by chtěla postavit nový pavilon intenzivní medicíny, jen podpora kraje ale stačit nebude. Náklady se včetně rekonstrukce uvolněných prostor podle Marka odhadují na bezmála miliardu korun.

autoři: jij , reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související