Česko je letos bez vánočních trhů. Na náměstí v Chebu zůstalo alespoň kluziště

2. prosinec 2021 11:55

Prázdná náměstí, vánoční trhy bez prodejců a kulturních programů – tak vypadají v mnoha městech adventní trhy, které uzavřela vláda v demisi. Vánoční atmosféru se ale někde pokouší připomínat alespoň symbolicky. Například v Chebu.

Vláda v demisi uzavřela po celém Česku letošní vánoční trhy. Na mnoha místech radnice rozhodnutí respektují bez výhrad. Jinde protestují a nařízení různými způsoby obcházejí. V Chebu se rozhodli trhy uzavřít, zároveň se ale do centra města snaží přilákat alespoň rodiny s dětmi. 

Na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad pokračuje provoz ledové plochy, která symbolicky připomíná letošní adventní program Chebu. Návštěvnost sportoviště zástupci města zatím hodnotí kladně. Podle starosty Antonína Jalovce z Volby pro město využívají dočasného sportoviště i lidé z okolí.

„Kluziště je ve dvou režimech. Na dopoledne máme nasmlouvané chebské školy a školky. Dokonce do Chebu jezdí i školy z širokého okolí. Ve všední dny je od 14 hodin a o víkendech po celý den je kluziště dostupné zdarma i veřejnosti,“ řekl starosta.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio