Budova starého nádraží v Horním Slavkově je téměř 20 let uzavřená. Její stav se zhoršuje

19. prosinec 2019 10:35

Nástupiště bez kolejí s hromadou odpadků, před bývalou čekárnou špinavý stan a šnůry na prádlo. Tak vypadá v současné době staré železniční nádraží v Horním Slavkově.

Nádražní budova v Horním Slavkově pochází ze začátku 20. století. Poslední vlaková souprava sem přijela v roce 1997. Její provoz mají dodnes obyvatelé města v živé paměti. Dnes má rozbitá okna, oprýskanou omítku, před čekárnou táboří bezdomovci ve stanu a okolí je plné nepořádku.

Majitelem areálu je Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). Ta pro starou budovu nenašla využití ani vhodného nájemce. Teď se proto nádraží pokouší opět prodat. „V současné době probíhá na prodej budovy veřejná soutěž. Její součástí je i přilehlý pozemek. Výsledky budou známy na začátku příštího roku. Prostor neprovozovaného kolejiště nadále zůstává v majetku SŽDC,“ vysvětlila mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

„Je velká škoda, že objekt takto zchátral. Byl o něj velký zájem v době, kdy byl ještě v dobrém stavu a dal se za pár desítek tisíc opravit. Dnes už je velmi zchátralý, uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet,“ řekl starosta Horního Slavkova Alexandr Terek. Vedení města o staré nádraží zájem zatím nemá. Není totiž pro potřeby radnice vhodně umístěné. Co s ním tedy bude dál?

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio