Budova občerstvení v rekreačním areálu na karlovarské Rolavě bude skromnější

25. červenec 2019 11:30

Objekt občerstvení v karlovarském areálu Rolava bude skromnější, než byl původní záměr. Místo celoročně otevřené kavárny Café Rolava město vybuduje občerstvení, které bude sloužit jen v sezoně.

„Café Rolava bychom už neříkali café, ale bistro. Vznikne na půdorysu původního záměru. Došlo ale ke změně stavby. Řádově jedna třetina bude zděný dům, kde bude zázemí občerstvení, vývařovna, šatny a podobně,“ popsal náměstek primátorky Karlových Varů Tomáš Trtek. 

Na zbylých dvou třetinách prostoru bude podle něj kryté venkovní posezení s obsluhou přes bar v pevné části stavby. Podle současného vedení města bude odlehčená stavba vzdušnější a bude lépe vyhovovat účelu občerstvení v rekreačním areálu. Bude navíc variabilní a může se lépe přizpůsobit akcím v areálu.

Odlehčená varianta bistra na Rolavě má stát asi pět milionů korun bez DPH. To je zhruba o 2,5 milionu méně, než projekt, který připravilo bývalé vedení města. Se stavbou by chtělo město začít na podzim. Dokončení se předpokládá na jaře příštího roku, tedy před sezonou nebo na jejím počátku.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související