Bramborová buchta
podle paní Jitky z Přešticka
Ingredience
- 1/2 kg polohrubé mouky,
- 1/2 l mléka,
- 6 dkg droždí,
- 1 středně velký syrový brambor na nastrouhání,
- 1/2 skleničky oleje,
- 2 vejce,
- 2,5 lžičky soli,
- majoránka, česnek, drcený kmín, příp. pažitka.
Do mísy dáme mouku a kvásek (kvásek - teplé mlého a droždí). Přidáme brambor, olej, vejce, sůl, koření. Necháme vykynout jednu hodinu.
Pekáč vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Dáme do něj těsto a znovu necháme vykynout, zhruba 20 minut. Vše dáme do trouby a pečeme cca 45 min.
Při pečení můžeme potřít sádlem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.