Bramborová buchta

podle paní Jitky z Přešticka

Ingredience
  • 1/2 kg polohrubé mouky,
  • 1/2 l mléka,
  • 6 dkg droždí,
  • 1 středně velký syrový brambor na nastrouhání,
  • 1/2 skleničky oleje,
  • 2 vejce,
  • 2,5 lžičky soli,
  • majoránka, česnek, drcený kmín, příp. pažitka.

Do mísy dáme mouku a kvásek (kvásek - teplé mlého a droždí). Přidáme brambor, olej, vejce, sůl, koření. Necháme vykynout jednu hodinu.

Pekáč vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Dáme do něj těsto a znovu necháme vykynout, zhruba 20 minut. Vše dáme do trouby a pečeme cca 45 min.

Při pečení můžeme potřít sádlem.