Bramborák s pikantní směsí
podle paní Jiřiny z Luk
Ingredience
- Na bramboráky: syrové nastrouhané brambory
- sůl, pepř, česnek, majoránka
- mléko
- hrubá mouka
- vejce
- Na pikantní směs: 40 dkg libového vepřového masa (může být králičí nebo drůbeží)
- 1 středně velká cibule
- 1 sklenička leča bez uzeniny
- kečup
- 3 sterilované kapie
- pálivá paprika podle chuti
- 2 lžíce sojové omáčky
- mletý pepř, sůl
Maso nakrájíme na tenké nudličky a prudce orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okapané lečo, nakrájenou kapii, pálivou papriku, ochutíme kečupem, sojovou omáčkou, pepřem a osolíme. Dusíme do měkka.
Bramboráky osmažíme, do poloviny poklademe masovou směsí, přeložíme, naskládáme do tukem vymazaného pekáčku, posypeme sýrem a v horké roubě krátce zapečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka