Bleskový knedlík

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

a {text-decoration: none;} #pole {width: 80%; padding: 10px; font-family: arial ce, arial, times new roman, times, tahoma; font-size: 10pt; font-style: normal; font-weight: bold; color: #FFFFFF; text-align: justify; background-color: #FE3A01; border: solid #990000 5px;} #nazev {text-decoration: underline; font-size: 12pt; letter-spacing: 2pt; color: #FFFF00; margin-bottom: 10px} #recept {color: #FFFF00; padding-top: 5px;} #text {padding-top: 10px; margin-bottom: 10px;} #rubrika {padding-top: 10px; text-decoration: underline; letter-spacing: 2pt; color: #FFFFCC;} #archiv {width: 80%; line-height: 14px; margin-top: 10px; padding: 2px; font-family: arial ce, arial, times new roman, times, tahoma; font-size: 10pt; font-style: normal; font-weight: bold; color: #FF3300; text-align: right; background: url('http://www.rozhlas.cz/plzen/portal/img/sipicky.gif') no-repeat right;} #odkaz {color: #FE3A01; margin: 20px;} #mezera {margin-bottom: 20px; font-size: 0.1em; color: rgb(255,255,255);} //
Bleskový knedlík
recept p. Anny z Krásné u Aše
Suroviny:
200 g polohrubé mouky
sůl
1 starší rohlík nebo houska
2 dcl vody
1 žloutek
1/2 lžičky prášku do pečiva
olej na vytření misky
Postup:
Mouku smísíme s práškem do pečiva, přidáme vodu, vajíčko, sůl a na kostičky nakrájenou housku. Vše promísíme a necháme odstát.
Připravíme si plastovou misku s víčkem s ventilem, vytřeme ji olejem a dovnitř dáme těsto. Zakryjeme víčkem a otevřeme ventilek.(Pokud nemáme víčko s ventilkem, tak misku přetáhneme propíchanou fólií.) Necháme asi 20 minut odpočinout.
Poté připravujeme v mikrovlnce na plný výkon 4 - 5 minut. Po uvaření necháme ještě 2 minuty odstát.
Hotový knedlík vyklopíme na prkénko a krájíme.
.
autor: posluchač