Bezpečné návštěvy opět fungují ve zdravotnickém zařízení Amica v Chebu

19. listopad 2021 13:15

Místo návštěvy na pokojích, setkání ve speciální místnosti oddělené prosklenými dveřmi s mikrofonem. I tak můžou fungovat návštěvy v době sílící pandemie koronaviru. Opět je zavedla Amica v Chebu.

I přes zákaz návštěv můžou za svými příbuznými přijít lidé do Léčebny dlouhodobě nemocných a Domova pro seniory Amica v Chebu. Nepůjdou do pokoje, ale do speciální místnost. Opět tady totiž fungují takzvané bezpečné návštěvy. Zájem o ně je velký.

Bezpečné návštěvy vymysleli zaměstnanci zdravotnického zařízení Amica v Chebu

Klienti jsou od rodiny odděleni sklem a mluví spolu přes mikrofon. To sice neumožňuje osobní kontakt, ale je to bezpečné z hlediska nákazy koronavirem.

„Je potřeba návštěvy malinko organizovat, jsou i klienti, kteří jsou imobilní. Protože dopoledne tady máme více personálu než odpoledne, pro klienty, kteří potřebují větší pomoc, preferujeme dopolední návštěvy,“ řekl provozní ředitel Samuel Pilař.

Zájemci se musí předem na návštěvu objednat. „Těch termínů je málo. V jednu chvíli může být pouze jedna návštěva. Je to po půl hodině a jednou týdně. Samozřejmě pokud termíny nevyčerpáme, je možné volný termín využít opakovaně, podruhé v tom týdnu,“ dodal Pilař.

Spustit audio