Bečovská botanická zahrada přivítá jaro. Už tam kvetou krokusy

28. březen 2023 11:35

V Bečovské botanické zahradě se chystají po zimní přestávce otevřít akcí Vítání jara. Že jaro doopravdy začalo, tam potvrzují desítky drobných květů. Zbývá už jen zapálit Moranu a oficiálně tak zahájit letošní sezonu.

„Vsázíme na velmi atraktivní prostředí zahrady, Moranu poneseme kolem Korunního rybníka až k našemu táborovému ohništi, kde bude zapálena a hodíme ji do řeky Teplé. Vždy se snažíme tu tradici vysvětlit a dát vědět, co symbolizuje,“ uvedl ředitel Bečovské botanické zahrady Jiří Šindelář.

Bečovská botanická zahrada

Akce Vítání jara začíná 1. dubna ve 14 hodin. Pro děti bude připravena stezka s úkoly a soutěže. Divadlo Dětí Karlovy Vary – Divadlo Letadlo nabídne krátce po zahájení pohádku V korunách stromů – Jaro. Hudební program zajistí kapela Bugr Band.

A podívanou nabídnou díky malým cibulovinám také první květy. „Kvetou nám tu sněženky, a intenzivně se rozvíjejí krokusy různých barev. Žluté, modré, fialové, bílé. Ty všechny návštěvníci Vítání jara uvidí,“ doplnil Šindelář.

Jak připomněl, v zahradě si letos připomínají 105 let od jejího založení, a to celou řadou akcí. K nim bude patřit také 23. dubna Bečovská chůze, 13. května Vítání ptačího zpěvu a 21. května pořad divadelně laděných pověstí a balad Toulky krajem. 

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio