Bečovská botanická zahrada je znovu otevřená a chystá novinku

10. duben 2019 08:30

Bečovská botanická zahrada, která se po zimní přestávce opět otevřela návštěvníkům, chystá novinku. Přiblížil ji vedoucí areálu Jiří Šindelář.

„Během letošního roku máme dárek pro všechny návštěvníky. Postupně budou všechny rostliny a jasně identifikované popiskami, včetně různých propojení na QR kódy a různé aplikace. Díky nim získají lidé se lidé maximum informací,“ informoval vedoucí botanické zahrady Jiří Šindelář.

Areál bývalého Beaufortského alpina s rybníčkem a hřištěm je otevřen denně. „Na každý víkend je připravena nějaká drobná akce, ať už jsou to přednášky nebo komentované procházky mezi rostlinami. Z těch větších pro veřejnost to bude 8. května festival skautských zpěváků a pak 8. a 9. června víkend otevřených dveří,“ uvedl Šindelář.

Jak doplnil, pro děti je připravené hřiště, lanovka, prolézačky, koupání v rybníčku nebo plavba na lodičkách. Ty jsou volně k dispozici stejně tak jako veškeré vybavení na sportoviště, ať už jsou to fotbalové a volejbalové míče nebo pálky na ping pong. Zájemci si také mohou půjčit vybavení, se kterým se lze vydat na několik náročnějších stezek, kterými jsou bioferraty.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio