Becherovka opustí centrum Karlových Varů

8. červenec 2009
Tento pořad

Po téměř 150 letech opouští druhá největší likérka v Česku, Karlovarská Becherovka, tradiční výrobní prostory v centru Karlových Varů. Vedení společnosti investuje 100 miliónů korun do nového závodu v okrajové části města v Bohaticích , kde má od roku 2005 novou stáčecí linku. Do budoucna by zde mohli být také zaměstnaní další lidé. Pokračuje Andrea Strohmaierová....

Nová výrobní hala umožní zvýšit produkci i optimalizovat náklady na výrobu likéru. Přesunutí výroby z centra města zase zlepší dopravu v okolí pěší zóny. V původní budově ale zůstane muzeum Becherovky a firemní prodejna.

Areál v Bohaticích bude mít celkem rozlohu 1500 čtverečních metrů a kromě výroby se do něj přesune i sklad lihu. Stavba by měla být dokončena do roka, pak začne stěhování. Po otevření nových výrobních kapacit zástupci Becherovky nevyloučili nárůst pracovních míst. Záleží to ale na tom, jak se bude vyvíjet pozice společnosti v Evropě. Nicméně v tuto chvíli si údajně v rámci koncernu Pernou Richard vede karlovarský závod nejlépe.

Spustit audio