Barevné koláže ryb a ptáků zdobí Černošín. Do výzvy se zapojilo přes dvě stě lidí

14. duben 2021 16:00, aktualizováno

Výzva Plácáme se v tom spolu by měla bojovat proti chmurám dnešních dní. Lidé měli ve výzvě za úkol vymalovat šablony ryb a ptáků. Obrázky jsou spojené do pásu a zdobí okna v Černošíně na Tachovsku.

Výtvarná výzva Plácáme se v tom spolu

Učitelka výtvarné výchovy a členka spolku Černošínské ženy Vlasta Andršová vyhlásila v Černošíně výzvu s názvem Plácáme se v tom spolu. Lidé malovali na šablony ryb a ptáků. „Situace je taková, že se v tom všichni plácáme a létáme v tom spolu, jsme na jedné vlně jak ve vzduchu, tak na vodě, proto jsem vybrala motiv ptáků a ryb,“ uvedla Vlasta Andršová.

Těla ryba a ptáků do sebe krásně zapadnou a obrázky tak tvoří mozaiku. Do výzvy se zapojilo přes dvě stě lidí. „Teď budou posílat ještě děti z Vítečku další obrázky, takže stále přichází nové vymalované ryby a ptáci,“ sdělila Vlasta Andršová.

Šablonu si lidé mohou vzít v obchodech, ve škole nebo na úřadě

Výtvarná výzva Plácáme se v tom spolu

Mustr ryby nebo ptáka si lidé mohou vzít v obchodech, ve škole nebo na úřadě. Ten doma mohou libovolně počmárat, vybarvit a polepit a svá díla mohou odevzdávat opět na místech, kde si vzali šablonu. Paní Vlasta po večerech obrázky vystřihuje a lepí k sobě.

Cílem akce bylo udělat něco hezkého, co černošínské lidi potěší a dohromady spojí. Koláže jsou vystaveny v oknech domu u autobusového nádraží. Vyplněna jsou již čtyři křídla oken a další koláže přibývají.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio