Banány po Švýcarsku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu.

Suroviny:

6 banánů
50 g másla
250 g měkkého plnotučného tvarohu
250 ml sladké smetany ke šlehání
3 vejce
50 g cukru
mletá skořice
20 g vanilkového cukru
50 g loupaných mandlí nakrájených na nudličky
40 g másla
rybízové želé nebo džem

Postup:

Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a opečeme na másle.

Prolisovaný tvaroh dáme do misky, přidáme polovinu smetany, vejce, cukr, skořici a dobře vymícháme.

Na dno ohnivzdorné misky vymazané máslem položíme 4 půlky banánů, na ně rozetřeme polovinu ochuceného tvarohu, na to rozložíme další 4 půlky banánů a tvarohem zakryjeme.

Povrch obložíme dalšími půlkami banánů a přelijeme zbylou smetanou.

Moučník posypeme mandlemi, vanilkovým cukrem a skořicí, na to rozložíme vločky másla a malé hromádky rybízového želé nebo džemu.

V předehřáté troubě zapékáme asi 20 minut při teplotě 160-170° C.

Hotové můžeme ještě polít nebo posypat čokoládou.

autor: posluchač