Babiččina vepřová na divoko
Česká kuchyně má řadu skutečně původních pokrmů, Vladimíra Jakouběová s Jaroslavem Hořením některé připomenou a přidají recept na vepřovou na divoko.
Recept uvádíme v původní podobě, jak je zaznamenaný v dobové kuchařce:
Svař 1/2 litru červeného vína, na koláčky rozkrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer; k tomu přidej dva bobkové listy, 10 kuliček pepřů, 10 kuliček nového koření, dymián a trochu meduňky.
Svařené nech vychladnouti a vlij na vepřovou kýtu prostrkanou slaninou, a nech ji 3 dni v tom naloženou.
Pak dej na kuthan máslo a na něm kýtu zvolna dus, onou šťávou podlévej i polévkou, přidej cukr a v octě zavařené šípky nebo jeřabinky, přidej strouhaný perník. Měkké maso vyndej, naporcuj, omáčku přeceď, maso s ní polej a podávej s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.