Akce Hurá prázdniny v Sokolově se letos konat nebude

4. květen 2020 14:00

V Sokolově se letos kvůli situaci kolem koronaviru neuskuteční tradiční akce Hurá prázdniny. Akce doprovázená mezinárodní soutěží ohňostrojů se každoročně koná na konci června. Rada města se kvůli pandemii nemoci covid-19 rozhodla zrušit všechny velké kulturní akce do konce července.

Na jednu z největších sokolovských akcí Hurá prázdniny zavítá každý rok několik desítek tisíc lidí. Zejména mezinárodní soutěž ohňostrojů láká návštěvníky z celého kraje.

„Zdraví těch lidí je nám ale přednější. Navíc i ty vládní opatření, které jsou, tak nám zatím ani neumožní větší počet občanů pohromadě," řekla starostka Renata Oulehlová.

Další červnové akce, jako například Sokolovský čtvrtmaraton, Barevný běh a Stezka skřítka Sokolníčka se podle organizátorů odkládají. „Náhradní termín budeme včas avizovat," uvedli organizátoři na webu.

Podle starostky se ale akce města od srpna zatím rušit nebudou. Jde například o Slavnosti vína, které se konají v sokolovském zámku. „Tam můžeme ovlivnit počet návštěvníků," uvedla Oulehlová.

O největší sokolovské akci Dni Horníků, která se koná v září, se teprve podle starostky rozhodne. „Tam se setkávají tisíce lidí. Zatím jsme nerušili objednané akce, máme tam Mig 21 a další zajímavá jména. Budeme sledovat, jak se akce bude vyvíjet. Já se spíš přikláním k tomu, že tato akce se letos konat asi nebude," řekla Renata Oulehlová.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio