25. základní škola v Plzni na Slovanech přivítala další část žáků vánoční výzdobou

30. listopad 2020 19:00, aktualizováno

Někteří učitelé z 25. základní školy v Plzni se cítili při distanční výuce jako na pustém ostrově. Na první stupeň už dochází všechny ročníky a k nim se přidal také ročník devátý. Zbytek žáků z druhého stupně se ode dneška bude učit v týdenních cyklech ve škole a dálkově z domova.

25. ZŠ v Plzni

Většina žáků i kantorů z 25. základní školy v Plzni se už do školy moc těšila i přesto, že musí mít při výuce a ve všech ostatních školních prostorách nasazenou roušku. Žáci a studenti z různých tříd by se neměli ve škole vůbec potkávat.

Škola se nyní otevírá dříve, a to v půl osmé ráno, proto, aby děti mohly chodit do školy postupně a neshlukovaly se. Do školy se kromě dětí ze třetí, čtvrté a páté třídy vrátily také deváťáci, na které se jejich třídní učitelka velice těšila. „Když jsem děti při distanční výuce neviděla, tak to bylo strašné. Člověk lépe reaguje, když děti může vidět. Lepší než přes počítač, kde je úplné ticho. To jsem si občas připadala jako na pustém ostrově,“ sdělila Vladimíra Zahradníková, třídní učitelka deváté třídy, která své žáky vyučuje fyziku a matematiku. Nyní se zaměří hlavně na opakování a přípravu na přijímací zkoušky.

25. ZŠ v Plzni

Po více než měsíční pauze je pro žáky nejnáročnější ranní vstávání, ale na prezenční výuku se téměř všichni těšili. Logisticky nejtěžší bylo pro vedení školy zajištění výuky jazyků, kde se spojují děti z různých tříd a organizace výdeje obědů v jídelně. „Museli jsme i částečně zkrátit výuku, aby se děti stačily naobědvat,“ dodala Eliška Syřínková, ředitelka 25. základní školy.

Děti by po návratu do školy neměla čekat záplava písemek. Naopak je přivítala krásná vánoční výzdoba.

autoři: Martina Klímová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio