23. ročník Juniorského maratonu rozběhá v Karlových Varech přes stovku středoškoláků

10. duben 2019 10:00

​Semifinále největšího běžeckého závodu pro studenty středních škol z celé České republiky se v Karlových Varech poběží už tento čtvrtek 11. dubna.

Ve Smetanových sadech bude pro mladé sportovce připraven okruh dlouhý 700 metrů. Závod odstartuje ve 12 hodin krajský radní Jaroslav Bradáč. Závod se běží formou štafety. Školy budou reprezentovat desetičlenná družstva, přičemž minimálně tři úseky musí běžet dívka. Každý z běžců zdolává shodně 4 200 metrů, tedy šest kol.

„Sportování mladých lidí dnes není samozřejmostí, a proto jsme rádi, že v době moderních technologií a sociálních sítí dokážeme nabídnout velkou dávku pohybu a zábavy pro tolik školáků. Navíc jim ve velkém finále zprostředkujeme úžasný zážitek stát na jedné startovní čáře s nejlepšími běžci Evropy a světa,“ říká Václav Skřivánek z agentury RunCzech, která je organizátorem Juniorského maratonu.

Podle webových stránek RunCzech by se závodu v Karlových Varech mělo zúčastnit 14 družstev z regionu. Vítězný tým pak postupuje do finále, které se uskuteční v rámci prestižního Volkswagen Maratonu Praha 5. května. 

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio